ÅRSKRÖNIKA 2016

2016-12-29

Som min vana trogen är det dags för 2016 års krönika.

Visningshästar

Under 2016 har vi visat flera hästar. Först ut var Hrönn som visades på Romme. Hon fick då en fin klass 1 bedömning på totalt 8.17. Hon blev också bästa 6-åriga sto på den visningen. Till Stenholmen hade vi åter igen med oss Hrönn som höjde sig något makalöst. Hon fick då hela 8.67 på sina ridegenskaperna, totalt 8.44. Hon belönades med hela 9.5 för pass. Åter igen blev Hrönn bästa 6-åriga sto på visningen. Vi visade även Djasn men hon hade en riktig formsvacka. Hon fick totalt 7.72 med hela 8.27 för sin vackra exteriör. Till höstvisningen hade vi med oss 4-åriga Dimmalimm som visades som 4-gångare. Hon fick jättefina 7.76 med massor kvar att utvecklas att visa som 5-åring. Tanken var även att visa Djasn på denna visning men hon trampade av sig skon mycket olyckligt så att halva hoven försvann.

 

Avelsgård

Vi blev nominerade till årets avelsgård med ovanstående visade hästar samt att Reynir även visade Saer från Gröna Gången ägd av Malin Lande. Han fick en fin klass 1 bedömning med massor kvar att visa. Han belönades med bland annat 9 för pass. Men i o m att även Saer blev visad fick Gröna Gångens Islandshästar en nominering till årets avelsgård där vi lyckades komma 3a totalt. Helt otroligt stolta är vi för detta. Samtliga 4 hästarna är visade av Reynir.

 

Avelschampoinatet

I slutet av juli var det dags för att delta på avelschampionatet i Mönsterås i samband med GKSM. Hrönn fick nu pris för bästa 6-årga sto med bland annat en prischeck på 5000 kronor.

 

GKSM

Hrönn deltog även i GKSM men en sandgrop på passrakan ställde till det så att Hrönn trampade sig på ballen och blodvite uppstod och hon blev diskad. Däremot så gick Saer till final och placerade sig totalt 6a bland alla hästarna som deltog på GKSM. Stark bedrift för en häst som bara tävlats 2 gånger totalt i livet.

 

Avelshingstar

På station i somras hade vi Seidur, Ypsilon och Hrodur som gick sin sista sommar som bluphingst. Det var en lite strulig sommar men några dräktiga ston har det iaf blivit.

 

Föl/dräktiga ston

Vi fick 4 föl i somras. I år föddes Hrodurs första föl och vi är mer än lovligt nöjda med dom. Det bådar gott för framtiden. Bra fördelning med 3 ston och 1 hingst. Vi har 3 dräktiga ston till 2017, Hylling har vi lånat ut magen på till My. Under november så somnade gamla Dögg in då hon fått cushing. Vi ville inte att hon skulle lida någon mer vinter med denna sjukdom.

 

Trav

Under året har vi också köpt ett par andelar i en travhäst, Violet Bi. Italienskfödd skönhet som vi inte kunde motstå. Hon tränas av Team Oscarsson och hon kan inte få någon bättre tränare i våra ögon. De gör ett fantastiskt jobb med henne och bygger upp styrka och kondition. Violet har startat 3 gånger sent i höst och har lyckats tjäna in nästan 100.000:- på dessa 3 lopp. Otroligt kul.

 

Fortsatt träning

Vi satsar ordentligt inför 2017 och så får vi se hur långt det kan gå denna gång. Målet är att visa om Hrönn som vi vet har ännu mer att visa, hon går som en klocka allra redan, puh, långt kvar till visningarna i vår. Dimmalimm går också väldigt bra så hon ska förstås visas som 5-åring. Preliminärt kommer vi att visa 4-åriga Elva under sensommaren, hon har väldigt lätt för sig trots sin storlek, hon är stor och vacker. Dessa 3 tränas av Reynir. Camilla tränar Hrodur för fullt och tar hjälp med ridningen och träningen av Elli. Camilla tränar även Tristan, hon har även planer på att visa honom själv som valack nästa år. Eventuellt så ska vi även visa Hremmsa, men det är för tidigt att säga i dagsläget.

 

Så vi ser verkligen fram emot 2017 och hoppas på att det ska bli ett bra år åter igen. Sen vill vi på Gröna Gången tacka för 2016 och önska er ett gott nytt 2017. Vi hoppas på att få se några av er hos oss nästa år.

 

Dela gärna