Dögg har somnat in

2016-11-19

Så kom dagen

Dagen kom till slut som skulle bli Döggs sista. Dögg hann bli 23 år gammal och led illa av cushing. Inte en vinter till för hennes del och gå omkring och vara blöt inpå bara kroppen. Drifa är också drygt 6 månader och har en stor trygghet i flocken. Inte ett pip har vi hört från henne efter det att vi tog Dögg ifrån henne.

Dögg kom till oss redan 1999, då Camilla köpte henne av Stenholmen. Förhållandevis dyr för sin tid men Dögg var en lovande häst direkt efter Ofeigur frá Flugumyri. Efter 2 misslyckade bedömningar sattes hon in i aveln och det har vi inte ångra.

Hon har gett oss fantastiska avkommor, inte en enda dålig. Dock har bara 3 kommit till visning hittills med bra resultat, och fler lär det förhoppningsvis bli Något avelspris kan hon dock inte få då hon bara har en egen blup på 89. Blup i all ära, det gäller att kunna sina linjer.

I sommar kommer vi att visa om fantastiska Dimmalimm som fick 7.76 som 4 åring och med 7.85 för exteriören. Hon bör bli bedömd i klass 1 med råge om inget oförutsett händer. I framtiden kommer även Djasn att bedömas om som så olyckligt trampade av sig halva hoven på visningen i Romme i höstas. Helt övertygad om att även hon hade fått en klass 1 bedömning med råge.

Vi kommer att tillsvidare behålla Döggs sista föl Drifa. Hon är något alldeles extra.

Sov i ro nu bästa älskade Dögg. Du har tjänat oss väl.