ÅRSKRÖNIKA 2017

2017-12-20

Snart nytt år och dags för en sammanfattning av 2017

Visningshästar

Under 2017 har vi visat lite färre hästar än vi gjort de senaste åren men med väldigt bra resultat. Hrönn visades om med Reynir i sadeln, hamnade totalt på 8.49, tyvärr 0,04 poäng från att bli uttagen till avelslandslaget till VM men vi är så nöjda med hennes slutbedömning. Hennes blup höjdes till 128. Dimmalimm visades även hon av Reynir och lyckades dock inte komma in i klass 1, slutade på fina 7.97. En jämn och fin bedömning. Sen den stora överraskningen Hrodur som vi inte trodde skulle bli klar för visning detta år, skrällde till på Backome med Elli i sadeln och fick totalt 8.32 som fyrgångare. En fantastisk bedömning som tog honom till VM. Han slutade totalt 5a på VM där han var den enda som visades som fyrgångare.

 

 

GKSM

Seidur reds på GKSM med Reynir i sadeln och slutade totalt på en förtjänstfull 6e plats. Snyggt jobbat Reynir.

 

Avelshingstar

Som vanligt så betäckte Ypsilon ett antal ston och Seidur tog vi också ut licens på men lyckades bara få 1 sto till honom, synd på en sådan bra avelshingst. Hrodur fick iom sin fina bedömning en stor efterfrågan. Dock fick vi begränsa antalet ston starkt innan VM och sedan när han kom hem efter VM i mitten på augusti tyckte många det var sent. Dock hann han med ett 20 tal ston.

 

Föl/dräktiga ston

Vi fick 2 föl i somras. Skipting kastade sitt Hrodurföl väldigt sent då det visade sig att hon var sjuk och fick också somna in i början på september. De 2 föl vi fick är båda efter Seidur och ser väldigt lovande ut.

 

Seidur

Seidur kördes ner till Tyskland i september direkt efter GKSM. Tanken var att Silke Köhler skulle sälja honom men efter att ha tävlat honom fantastiskt bra och fått efterfrågan på honom som hingst, så har vi bestämt att avvakta med försäljning. Fortsatt plan är att Silke tävlar honom och att han ska ingå i aveln 2018 i Tyskland. Ser ut som att han får den ära han förtjänar där nere. Det är han väl värd.

 

Trav

Violet Bi har varit en stor glädjekälla under året, bäst minnet är när hon vann E3 långa och drog hem 925000 i ett bräde. Hon har nu under sin karriär sprungit in över 1,3 msek. Inte illa. Vi är så nöjda med henne så att vi köpte ett par andelar i hennes halvsyster (på pappans sida), Ashanti Bi. Hon tycks ha samma fantastiska lynne som sin syster och rör sig likvärdigt.

 

Planer för 2018

Vi väntar 4 föl nästa år, 2 efter Hrodur och 1 efter Fimur samt 1 efter Safir. Nu hoppas vi att vi kan få alla föl födda och friska. Hrima som är dräktig med Safir ska få sitt sista föl nästa år är det tänkt. Hon börjar ha svårt att hålla hullet och ska efter detta föl få gå i pension.

 

Visningshäst/ar är inte helt klara ännu men Arwen är det åtminstone tänkt att få visad. Sedan får vi se om det ev kan bli någon eller några ytterligare.

 

Vi kommer att ta ut licenser för Ypsilon med starkt begränsat antal ston samt Hrodur. Hrodur kommer att finnas på station dels hos oss på Gröna Gången, men också hos Mailinn Soler i Säter.

 

Vi ser fram emot 2018 och hoppas på att det ska bli ett bra år åter igen. Sen vill vi på Gröna Gången tacka för 2017 och önska er ett gott nytt 2018. Vi hoppas på att få se några av er hos oss nästa år.